Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/saligirt/public_html/templates/sb2019/functions.php on line 197

TIDLIGERE PROSJEKTER

Koret har i flere år deltatt på diverse arrangement i Borge, både som arrangør og som gjester. Samt det lokale "Vestvågøytreffet" for korene på øya.

I 2018 var vi på 2 kortreff, hvor vi var arrangør på hjemmebane i Borge (Lofoten) på det ene. Det var i slutten av mai måned, og da hadde vi besøk av Saltdal Mannskor og Kapp Blandakor. Da hadde vi en svær konsert i Borge kirke, med påfølgende sosial sammenkomst på kvelden. Særdeles hyggelig! 29.juni var vi med på konsert i Lofotkatedralen sammen med Grex Vocalis, hvor Grex Vocalis var arrangør, og der sang vi 2 fellessanger, som ble en mektig opplevelse. På høsten, september måned, dro vi til Rogan for å være med på kortreff der, i regi av Saltdal Mannskor. En svært artig og opplevelsesrik helg, det var svært sosialt. Der fikk vi etter en konsert, tilbakemeldinger fra Bjørn Andor Drage, konstruktive tilbakemeldinger. Dette tok dirigenten med seg videre, og jobbet med utover høsten. Vi bidro også på Lions Club (Vestvågøy) sitt arrangement i Lekneshallen, 21. oktober. Vestvågøytreffet 2018 ble arrangert av Lofotkoret, og i år var konserten på Meieriet på Leknes. En ny, men hyggelig opplevelse. Og julekonserten 2018 ble en stor sukess, det var "bul" i veggene, over 350 stk i kirken. Her hadde vi med Kristin Mikkelsen (kornett), slik hun har vært med hvert eneste år, takk til henne. Og våre venner i Lofotr Kantori, og ikke minst 12 år gamle Nikoline Sanden Høyen, hun er i en rivende utvikling, stor stemme på denne piken.

I 2017 var vi med på åpningen av kultursenteret "Meieriet" på Leknes, hvor vår dirigent hadde arrangert avslutningsverket, som tok utgangspunkt i en folketone fra Borge og i Sondre Justad sin populære "Riv i hjertet". Dette var skrevet for 8-stemt kor og brassband. Det ble en stor suksess, hvor vi slo sammen mange av Vestvågøy sine kor til et stort kor. I tillegg deltok vi på Borge Brass Band sin vårkonsert, veldig praktisk da både koret og brassbandet har samme dirirgent. På denne konserten fikk vi fremføre mange nye innøvde sanger, som f.eks. "Sound of silence", "Bohemian Rhapsody", "Blowin' in the wind", og mange flere. Da fikk vi en god generalprøve til den store korturen til Trondheim, som ble gjennomført i slutten av mai. Her hadde vi flere opptredener på ulike steder, men hovedkonserten fant sted i Strinda kirke, hvor vi sammen med 3 andre kor bidro med en svært musikalsk aften. Her fikk vi vist frem dirigenten også, som brilijerte på kornett og orgel samtidig. På høsten deltok vi på sedvanlig vis på "Vestvågøytreffet", som er like spennende hver gang. Man vet jo aldri hva de ulike korene synger, eller oss selv for den saks skyld. Julekonserten ble jo en megasuksess, med en stappfull kirke og gjester i storslag. Her hadde vi med 11 år gamle Nikoline S. Høyen, som er et kjempetalent på sang, og ikke minst Kristin Mikkelsen (kornett), som har vært med på omtrent alle julekonsertene til koret. I tillegg hadde vi Lofotr Kantori som sang så vakkert. Vi er veldig stolt av vår julekonsert, vi har en unik konsert, med en regi som er helt, helt utenom det vanlige. Og publikum gir uttrykk for at de setter umåtelig pris på det!

I 2016 hadde vi på våren "Irsk aften" på Borgun kro (Bøstad) og på "Sans & samling" (Leknes) med stor suksess, og vi sang mange flotte melodier fra Irland og omegn, både flerstemte og som allsang. Suksessfaktoren var stor! I juni deltok vi på landsfestivalen for kor i Svolvær, hvor vi deltok på saminarer og konserter i regi av Korforbundet. Veldig morsomt å treffe kor fra hele landet. På høsten var vi arrangør for "Vestvågøytreffet", og vi inviterte alle kor i kommunen til stor konsert i Borge kirke. Her hadde vi bl.a. stort felleskor med musikk arrangert av vår egen dirigent. Veldig stas! Du kan se en video som ble tatt av Avisa Lofoten, fra avslutningsnummeret her. Og som avslutning på året 2016 hadde vi en kjempeflott julekonsert, som bare videreutvikler seg hele tiden. I år hadde vi f.eks. videosnutt av en kjent julefilm på storskjerm mens koret sang kjenningsmelodien flerstemt.

I 2015 var vi på kortreff på Sortland i april måned, og det var første (og absolutt ikke siste) gang vi var utenfor Lofoten i hele vår korhistorie. Det var kjempeflott å få treffe andre med samme insteresse for kor og sang, samt det å få formidle hva koret vårt er godt for. 7.juni hadde vi kjempesuksess med "Romantisk aften" på Eltoft skole, hvor tilbakemeldingene fra publikum, og ikke minst avisen Lofotposten, som roste koret opp i skyene. Høstsemesteret ble hektisk, hvorpå koret gjorde nok en suksess med "Romantisk aften" på Ramberg, i tillegg deltok koret på "Flyktningkonserten" i Lekneshallen. Vi samarbeidet med "Musikk i Nord (MiN)"-ensemblet denne høsten, hvor vi gjorde en konsert sammen med en strykekvartett fra MiN, da gjorde vi "My land" med strykere og kor; en fantastisk versjon ble levert på denne konserten i oktober. Årets julekonsert ble nok en av de aller beste, både musikalsk og regimessig. Publikum var meget(!) godt fornøyd, og nytt av året så sendte vi dette direkte på Youtube, og vi vet det var folk fra både inn- og utlandet som fulgte med. Uansett, julekonserten går inn i historiebøkene som en megasuksess.

I 2014 hadde vi en stor konsert sammen med Steinar Albrigtsen og Monika Nordli i juni, som var en opplevelse i seg selv. I tillegg gjorde vi en "Henorsk aften" sammen med Stamsund Sangkor, Opdøl Blandakor og Mannskoret Lofotr, som ble en vellykket aften i slutten av april. Årets julekonsert var svært godt besøkt, og publikum gav uttrykk for at dette var stort.

2013 ble et spennende år, hvor vi bl.a. deltok på filminnspillingen av "Heart of Lightness", som kom ut i mai 2014. Ikke nok med det, gjennomførte vi et barnekorprosjekt hvor vi sang veldig varierte barnesanger, hadde filmfremvisning, karneval, osv, til stor suksess for både store og små. Ikke nok med det, så hadde vi en helmagisk julekonsert (i følge publikum!).

I 2012 slo Salig Blanding og Borge Brass Band seg sammen for å lage en julekonsert i Borge kirke, og for en magisk konsert det ble! Tilbakemeldingene fra publikum og media var formidable, og det levner ingen tvil om at koret hadde grunn til å være stolt! Samme år, 2012, samarbeidet Salig Blanding med det profesjonelle koret "Vokal Nord" på en vårkonsert i Borge kirke, og tilbakemeldingene bl.a. fra "Vokal Nord" gav SB mer selvtillit.

I 2011 gjennomførte koret en stor filmmusikkonsert, hvor de sang 16 melodier fra like mange filmer. Mens filmsnuttene ble vist på storskjerm for publikum visuelt, stod koret for selve musikken, og sang like så godt 45 minutter i strekk. Samme år, 2011, bestemte koret seg for å ha sin egen julekonsert, noe de aldri har hatt så lenge de har eksistert. Og suksess ble det, fullt hus og stormende jubel.

I 2010 hadde vi konsert med Don Kossaks, et profesjonelt radiokor fra Bulgaria, som ble en stor sukess.

I 2009 gjennomførte koret Johannespasjonen til J.S.Bach på en velklingende og overbevisende måte, i Borge kirke på langfredag, sammen med et lite sammensatt orkester og orgel. Dette året, 2009, feiret vi også vårt 10 års jubileum med en storslått konsert, hvor vi viste frem mye av musikken koret hadde gjort opp gjennom tiden siden oppstart.

I 2008 hadde vi besøk av Harstad kirkekor, hvor vi slo oss sammen og bidro på et arrangement i Borge kirke. I tillegg var dette året hvor vi deltok på Keltisk messe på Vikingmuseet for aller første gang, med nyskrevne og arrangerte sanger av vår dirigent Ken-Gøran Mikkelsen. Dette har vi deltatt på hvert eneste år siden, en spennende musikalsk reise i den keltiske spiritualitet.

Fra oppstarten i 1999, var koret tilknyttet Borge kirke, men i 2008 ble koret selvstendig.

Copyright © 2019. All Rights Reserved.